Saturday, January 26, 2013

Ogrlice od testenine



Deca, koliko god mala bila, jako vole kada imaju priliku da nešto stvore sama.

S. (3,5 godine) pravila je ove vesele ogrlice od testenine koja je obojena bojama za hranu. Na sugestiju da ih možemo pokloniti nekome, odmah je rešila da napravi nekoliko  za svoje vaspitacice iz vrtića . Lepo se zabavljala , vežbala prstiće ( opet ta fina motorika), a sutradan ih je ponela teta Ivani jednoj i teta Ivani drugoj.

Kada sam došla po nju, teta Ivana je ( kao što bi učinila  svaka dobra vaspitačica koja razume dečije dušice) ogrlicu nosila oko vrata. S. je bila jako ponosna i vesela.

Za ovu dečju višestruko korisnu zabavu treba  vam:

-testenina u obliku po želji

-tanji kanap

-boje za hranu

-malo sirćeta

-kesice za zamrzivač

Šaku- dve testenine ubacite u kesicu , dodajte malo boje za hranu ( ja sam koristila one u prahu) i kašiku, dve sirćeta. Kesicu dobro zatvorite, izmuljajte i istresite da se boja rastopi i  rasporedi po testenini. Istresite obojenu testeninu u cediljku, a zatim na novinu i ostavite par sati da se osuši. I tako nekoliko puta sa raznim bojama.


 Na kanap vežite čvor, a zatim kanap sve do čvora provucite kroz maleno parče kartona kako perle od testenine ne bi ispadale detetu na suprotnu stranu dok niže.
 Predajte sve u ruke malom umetniku. I ne zaboravite da na kraju budete o-d-u-š-e-v-lj-e-n-i rezultatom.


   

No comments:

Post a Comment