Wednesday, February 6, 2013

Brzi hleb



Pre neki dan ostanem bez hleba.  Setih se ovog recepta. Stvarno brz hleb. Mek i ukusan. Odličan i sutradan.

Potrebno je

2 čaše brašna ( one od kiselog mleka)
1 kiselo meko
2 jaja
1 prašak za pecivo
pola čaše ulja
so po ukusu
susam za posipanje

Izmešajte sve sastojke varjačom u glatku smesu. Izlijte u modlu za hleb ( dužine 25 cm) sa papirom. Zagrejte rernu na 200 C, pecite tako oko 15 minuta, a zatim smanjite na 180 C i dopecite još oko 40 minuta.
Možete ga izliti i u tepsiju, da bude tanji, kao pogača neka, to skraćuje vreme pečenja.



1 comment:

  1. Pravila sam jutros. Isto kao i Vi probudila sam se u kući nema hleba. Troje gladne dece. Trebao mi je brz hleb bez kvasca. Napravila sam kao lepinju. Oni su se oduševili. Rekli su mi da im sad pravim svaki dan. Hvala puno na receptu.

    ReplyDelete