Thursday, February 14, 2013

ČestitkeZašto biste kupovali čestitke? Napravite ih zajedno sa svojom decom.

 Moja devojčica (3,5) uživa u izradi, a i  ja sa njom. Jeste li probali ovakvu ili sličnu kreativnu aktivnost posle napornog i stresnog dana na poslu? Seckaš, lepiš, bojiš, biraš, raduješ se. Neverovatno opušta, prava antistres terapija.

Novogodišnje, rođendanske, osmomartovske, svadbene. Uvek može da iskrsne neka prilika za čestitanje. Ako je nema, treba je izmisliti.


 Ponekad pravimo specijalno namenjenu nekom . Imamo i malu zalihu već urađenih (za iznenadne situacije i vremenske škripce), pa biramo prema prilici.

Ne treba vam bog zna šta.

 Mi imamo jednu čarobnu kutiju. Tu su zalihe raznobojnog papira, od raznih vrsta. Makazice za ukrasno rezanje ( ja ih tako zovem), pokretne okice, satenske trake, fluoroscentni selotejp, tempere-tečne i svakojake, četkice i valjkovi za bojenje, sekači sa motivima, filcane aplikacije, kanapi, lepkovi za ovo i ono, stikeri, šljokice …Sve što može da posluži u kreativne svrhe tutnemo u kutiju, da čeka svoj red za isprobavanje.


Evo malo ideja:

Lepili smo filcane zvezdice, šljokice, malo i docrtavali….Onda smo otiskivali…-sećate li se pečata od krompira? Pa sa modlama, odnosno sekačima za kolače.

Ovde smo imali baš dobru zabavu…

Prvo je S. stikere u obliku srca lepila na blok papir.


Onda je ceo papir prebojila izabranom bojom. Tu valjak čuda čini. Kao krečenje.


 Zatim  smo, dok je boja još vlažnjikava, taj papir preklopili drugim čistim, da vidimo kakav ćemo otisak dobiti. Vauu...


Na kraju, kada se boja osušila, poskidali smo stikere. Efekat je bio predivan. Jest da su nam stikeri malo počupkali i papir, ali nije loše za prvi put.


S. se sve ovo baš dopalo, te je nastavila da boji ( valjak je hit…). Palo mi je na pamet, pa sam joj dala viljušku da malo izgrebucka sveže nanetu boju, da vidimo kako će to izgledati. Šta da vam kažem- vrhunska apstraktna umetnost.


Posao sam dovršila ja, isecanjem dobijenih slika na manje delove i lepljenjem na presavijeni hamer papir. Naše čestitke su gotove!3 comments:

  1. Predivno i korisno provedeno vreme sa detetom. Vidi se da ste baš uživale. :)

    ReplyDelete
  2. Krajnji rezultat je odlican! I svaka cast S. na strpljenju

    ReplyDelete