Friday, July 19, 2013

Voćni jogurt sa malinama


Sastojci: 
  • 600 ml grčkog jogurta ( 3 pakovanja „Dukatos“-a)
  • 100 gr šećera u prahu
  • 300 gr malina
  • 1 puding od malina
  • 1 dl vode
Priprema:

 Maline i šećer zagrejati u šerpi. Neka se šećer istopi uz mešanje. Puding od malina razmutite u 1 dl vode i dodajte smesi od malina i šećera. Kratko prokuvajte da se zgusne.
Ohladite. Pomešajte dobro sa grčkim jogurtom.
U frižideru stoji par dana , bez problema.
Pravljeno na ovaj način ispadne  gusto. Ko ipak voli više nalik jogurtu i tečnije neka poveča količinu vode za zazmućivanje pudinga. Po želji, ali ne veća kol ičina tečnosti od naznačene na kesici za puding.

Recept je  iz časopisa Kuhinjica br 68 (jun-jul)



8 comments:

  1. Super, ja juce pravila slican, samo bez pudinga :)
    Slike su odlicne

    ReplyDelete
  2. Ko vodi racuna o unosu skroba i secera, sasvim je dobra kombinacija gusti jogurt, miksano voce i stevia zasladjivac.
    Moje misljenje je da je puding cist visak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može naravno i tako, ustvari, svako treba da prilagodi svom ukusu i potrebama. Moje iskustvo je da kombinacija blago termicki obrađenog voća i pudinga daje nešto što zaista može stajati par dana, bez neke veće promene teksture. Takođe , ovo bolje prolazi kod manje dece, kada im treba ugurati neko voće u dnevni jelovnik.

      Delete
  3. Evo me, opet me nije bilo jedno vreme...jurnjava ))).... Ovo je za decu odlicno, spremali celu zimu i kombinovali sa razlicitim vocem, uvek ga u slast pojedu. Stavljala bih 2-3 kasike secera tako da bude sasvim dovoljno... Sto se tice zasladjivaca mislim da nisu dobri, posebno za decu...
    Kombinacija samo od jogurta i voca, ne prolazi kod dece, bar ne kod moje, a ni kod dece mojih prijatelja.... Raspisah se previse, moje misljenje je da je ovo odlicno za decu, a i za nas )))...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uh, zavisi od količine voća...na ovoliko malina bude podosta kiselo, čak i sa ovoliko šećera.

      Delete
  4. Moja kćerka uopšte ne jede voće pa sam probala da joj podvalim u domaćem voćnom sladoledu (koji voli) i epilog je taj da neće više ni sladoled da jede. Voli voćni jogurt, možda sa njim joj utrapim kakvu voćku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha, ha, nemoj sad i jogurt da batali... Nepredvidivi su skroz. Mada, što manje insistiraš,pre ćeš postići cilj. Probaj, ali sa manje voća, možda čak i upola, za početak..

      Delete