Sunday, September 22, 2013

Nova zvezda modnog dizajna...
Na sjajnom blogu „Mama,hoćemo nešto da pravimo“ našla sam ideju za ovu zabavu, idealnu za devojčice. Nije na odmet spremiti se, stižu jesenji dani koji nas polako uteruju u kuću. Hvala kreativnoj mami Mariji.
Moja četvorogodišnjakinja je  savladala svoju prvu kompijutersku igricu “Barbie fashion show“,to je tatina zasluga...male ručice već potpuno spretno barataju mišem. Dobro je to za motoriku, i treba ih što ranije približiti tehnologijama bez kojih će im život biti nezamisliv...ali, sa merom...
Znala sam da će joj se ova aktivnost mnogo dopasti, jer tu zaista stvara nešto svojim rukama, svojom maštom, nešto na šta može biti ponosna. Mnogo je važno dati im priliku da stvore nešto na šta mogu biti ponosni. I vi sa njima. Tako raste dečje samopouzdanje. Posle ljubavi,možda jedna od najvažnijih stvari koje im trebate dati.
Dakle, spremite iznenađenje tako što ćete u neku kutiju staviti komadiće raznih tkanina, satenskih i čipkanih traka, salveta, papira za uvijanje poklona,flica...može i poneko dugme, perce...ma šta god vam padne na pamet (a da može imati veze sa modom, narafski ; ).
Ubacite neki lepak, pogodan za decu ( o, da vole da lepe u tom uzrastu).
Ubacite dečje makaze.
Spremite i flomastere.
Na hameru iscrtajte lutkice, ili ih odštampajte- kao ja  (link sa Marijinog posta), ako niste vični crtanju, te ih zalepite na hamer i isecite.
I dajte im kutiju.


Ostalo će uraditi mašta i dečje ushićenje.
Možda zatreba pomoć oko seckanja. Tu pomožite, ali se ne mešajte mnogo u lepljenje.
I obavezno napravite izložbu na kraju.
Naša je još na frižideru.9 comments:

 1. ♥ Svaka čast devojci,pravi talenat !!! ♥
  ps.juče sam otkrila da postoji eko oho lepak koji ne smrdi ! Valjda i dalje dobro lepi :-D
  (Čipkice i sl. lepkom za papir nije moglo lepo da se zalepi pa smo se prešaltali na oho,srećom je lepljeno napolju)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ovaj sa slika ( iz Akse) je uspevao sve da lepi. Dobra iskustva imam i sa običnim lepkom za drva iz farbare ( to koriste u vrtiću), taj sve lepi i to odlično, jeste beo, ali kad se osuši bude providan.Hvala na podršci, ali ništa bez vas...

   Delete
 2. Zanimljivo, kreativno I edukativno! Fantasticna zabava!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hvala. Koliko vidim vi imate sinove, i to velike, ali biće verovatno neka unučica da možete sa njom da uživate u ovoj igrici...:)

   Delete
 3. Lepo se zabavljate dragi nasi :)... Kreacije su cista desetka :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jeste, super zabava. Napravićemo i kumi jednu kreaciju, samo poruči...

   Delete
 4. Eto nama dizajnera, sjajna zabava

  ReplyDelete
 5. Moja kćerka ima tri godine ali sam počela da skupljam krpice koje od nečega ostanu. Do nedavno je bila u fazi opsesivnog sjeckanja a valjda će za godinu dana znati i da lijepi pa možemo da pravimo i revije.

  ReplyDelete
  Replies
  1. O, znaju oni i sa tri da lepe, ali će vam otići 500 gr lepka na jednu lutkicu. Vole i da cede...

   Delete