Friday, October 25, 2013

Mafini sa kandiranim đumbirom i čokoladom




Opet jedan divan recept sa Milkcinog bloga.
Da ne razmišljate mnogo šta vam je praviti kad malo zahladni.
Kad  pozna jesen konačno uđe i zalupi vratima. Da vam zamiriše topla soba, dok ogrnuti spokojem gledate kroz prozor u olujno nebo a ozeble prste grejete šoljom čaja.

Pustite obavezno muziku...naprimer ovu... Silje Nergaard






Sastojci:

  • 350 gr brašna
  • 225 gr šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašičica đumbira u prahu
  • 100 gr ovsenih pahuljica
  • 150 ml ulja
  • 1 veće jaje
  • 180 ml jogurta
  • 120 ml mleka
  • ½ kašičice ekstrakta vanile ( ili vanilin šećer)
  • 100 gr crne čokolade, sitno seckane
  • 50 gr kandiranog đumbira, sitno seckanog

Priprema:

Rernu uključiti  na 180 C.
U jednoj činiji pomešati brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu,so,đumbir u prahu i ovsene pahuljice.
U drugoj činiji žicom za mućenje izmešati jaje, ulje, jogurt, mleko i vanilu.
Sipati mokre u suve sastojke i sjediniti ih žicom ( ne koristiti mikser). Na kraju kašikom u masu umešati seckani kandirani đumbir i čokoladu.
Sipati testo u silikonske modle za mafine, ili u obične u koje ste stavili papirne korpice, i to do 2/3 visine. Peći 20-25 minuta.
Kandirani đumbir možete naći u DM-u. Ili napraviti po Milkicinom receptu.



4 comments:

  1. Perfektni za 'lunchbox'; moji djecaci jako vole mafine.

    ReplyDelete
  2. Ma dobri za sve ....)))

    ReplyDelete
  3. Obožavamo ih, i slane i slatke.
    Što se tiče đumbira on mi je na listi 5 najdražih začina, stavljam ga u svaki kolač, iako nije u receptu.
    A u kombinaciji cimet i đumbir nešto savršeno.
    Kandirani još nisam isprobala, hvala na predlogu. :)
    Pozdrav

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pozdrav, pozdrav, stvarno su sjajni, probajte...

      Delete