Sunday, February 16, 2014

Brzi mak-kolač




Volite mak, jede vam se nešto slatko, i to što pre? Preporučujem ovo...zabavne, zrnaste strukture, jednostavan, neodoljiv uz šolju hladnog mleka. 

Sastojci:

  • 2 čaše mleka
  • 2 čaše šećera
  •  2 čaše nemlevenog maka
  • 3 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1 vanilin šećer
  • pola praška za pecivo
  • šećer u prahu za posipanje


Priprema:
Ništa jednostavnije...dodavati u tečne suve sastojke, sve dobro izmešati, može i mikserom kratko. Peći u maslacem podmazanom plehu, na 180 C, rernu prethodno zagrejati. Gotovo je kada dobije zlatnu boju....probati čačkalicom. Kada se prohladi posuti šećerom u prahu i seći na kocke. Najukusniji je kada se sasvim ohladi.
Ja sam koristila čašu od 2 dl, i pleh od  nekih 18x30 cm...
Možete ga praviti i od mlevenog maka, ali ne uzimajte one gotove smese u kojima je sa makom i šećer i začini...




3 comments: