Friday, March 28, 2014

Frittata sa krompirom i gorgonzolom



Još malo Donne Hay...uz dobru muziku....prijatan vikend!

Sastojci:

  • 500 gr mladog crvenog krompira (van sezone može i stari krompir)
  • 2 ravne kašičice suvog ruzmarina
  • morska so
  • zelena harisa u prahu ili biber, po ukusu
  • 6 jaja
  • 400 ml pavlake za kuvanje
  • 100 gr gorgonzole


Priprema:
Zagrejte rernu na 160 C, premažite vatrostalnu posudu  maslacem.
Obarite krompir. Ako je stariji obarite u ljusci, kad se prohladite i ogulite. Isecite ga na tanje kolutove.
U posudu na dno poređajte obaren krompir, pospite solju, zelenom harisom, kašičicom ruzmarina.
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i malo soli, pa prelijte preko krompira.
Preko nadrobite gorgonzolu, i pospite ostatak ruzmarina.
Pecite oko pola sata,dok jaja ne budu gotova i fritatta ne dobije zlatno žutu boju.

Poslužite uz prepečen tost hleb.




5 comments:

  1. Ova frittata i malo neke fine sveze salate - sjajan rucak. Super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, baš je tako bilo...hvala i izvolite...

      Delete
  2. Ovo je odlično! Zamišljam ukus i sad mi se jede... :)

    ReplyDelete
  3. Draga Mirjana, nominovala sam te za igricu 5 najdrazih deserta; ako si zainteresovana posjeti moj blog i preuzmi imidz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jasna sto me niste zaboravili,sve ređe sam na blogu zbog nedostatka vremena....svakako se odazivam,što pre stignem...Pozdrav!

      Delete