Sunday, April 6, 2014

Čorba od ovsenih pahuljica i tikvica




Znate da mnogo volim čorbe. A još kad pročitam ono.." deca je rado jedu", nema šanse da ne isprobam. Toplo preporučujem ovaj Snježanin recept. I moje šmizle takođe.

Pahuljice u čorbama su sjajna stvar. Imam ideju za još jednu, sa onom već slavnom prolećnom travkom, ali otom-potom, valjda ću ovih dana uspeti da se dokopam pijace...

Sastojci:

  • 20 gr maslaca
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 tikvica, narendana na krupno rende
  • 600 ml  bujona, po želji ( može i kocka, u tom slučaju preporučujem "Alnatura")
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • kašičica suve mirođije, ako imate svežu, naravno da je bolje
  • so po ukusu
  • malo zelene harise ili bibera ( nije obavezno)
  • 3 kašike ovsenih pahuljica


Priprema:
Rastopiti maslac i maslinovo ulje, dodati ovsene pahuljice i malo propržiti uz mešanje.
Dodati narendanu tikvicu i naliti bujon. Kad proključa, poklopiti i ostaviti na tihoj vatri da  se kuva nekih 10 minuta.

Dodati pavlaku, po potrebi dosoliti, ubaciti začine, neka baci ključ, pa sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno još 15-ak minuta pre serviranja.



3 comments:

  1. Mmm, corbica divno izgleda, .... Joca je u fazi da sad nece nista, mozda ovo upali... nestizem da te pratim, a moje pisanije sam zapostavila... nemogu da se sastavim u zadnje vreme :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ...znam o cemu govoris....sve mi je poznato...

      Delete
  2. Pravim čorbicu samo od pahuljica i šargarepe, probaću i ovakvu :)

    ReplyDelete