Saturday, October 10, 2015

Lenja pita od bundeve




Kao stvorena za namršten jesenji dan...da ga prevarite, zamirišete, zagrejete...


Sastojci:

  • 500 gr izrendane bundeve
  • 100 gr šećera od trske ( možete i smanjiti)
  • 3 jaja
  • 2 šoljice za kafu šećera od trske ( šoljica 50 ml)
  • 1 prašak za pecivo
  • 4,5 šoljice za kafu mekog brašna
  • 1,5 šoljice za kafu kombinacije maslinovog devičanskog i suncokretovog nerafinisanog ulja
  • 1,5 šoljice za kafu jogurta
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica kardamoma
  • prah šećer za posipanje


Priprema:
Izrendanu bundevu izdinstati sa 100 gr šećera na blagoj vatri, dok ne omekša i ne pusti sok.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje i jogurt, pa brašno u koje je umešan prašak za pecivo, cimet i kardamom.
Pleh za pečenje podmažite maslacem i pospite brašnom, ulijte pola smese.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 C da malo porumeni. Izvadite i rasporedite dinstanu bundevu, pa prelijte sa ostatkom smese i vratite da se dopeče i požuti. Sve ukupno se peče oko pola sata.
Kad se prohladi pospite prah šećerom.




2 comments:

  1. Sjajna, a za nas odlična užina za školu :)...moramo probati, stigla bundeva od bakice...samo još kardamon da nadjemo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ima ga u radnjici u Čumićevom sokačetu, samo začine prodaju, mislim da se zove "Spice up"....

      Delete