Friday, January 1, 2016

Srećna nova 2016-ta!




Ove Nove godine samo šarali medenjake. Recept za njih je stari isprobani, samo sam umesto heljdinog stavila ovaseno brašno.

Glazura za ukrašavanje ( royal icing)


Sastojci:

  • 1 belance
  • 200 gr prah šećera
  • 2 kašičice limunovog soka
  • gel boja za hranu


Postupak:
Mikserom mutite belance, postepeno dodajte prah šećer i limunov sok.
Belu masu razdelite u posudice i dodajte željene boje.
Možete masu stavljati u apotekarski špric pa crtati, ili premazati medenjake i ukrasiti mrvicama i šećernim ukrasima. Ili premazati  masom u jednoj boji, pa dodati malo mase u drugoj boji, pa čačkalicom napraviti odmah šare, pre nego se osuši.
Velika su radost za decu. Ja sam ove godine imala jako malo vremena za pripremu novogodišnjih đakonija, tako da sam išla na najjednostavniju varijantu, ali možete dati mašti na volju, a i deci.






6 comments:

  1. Divni, veseli medenjaci! Sve najbolje ti zelim!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Gordana, takodje! Da, bas su veseli, pravi praznicni.

      Delete
    2. Sve najlepse u novoj godini, neka bude vesela i slatka bas kao i ovi kolacici.:)))

      Delete
  2. Sto su lepi :).... Odusevljena sam potpuno... Ovo nikada nisam radila... Sjajni su vam devojke :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sve sam bila spakovala da im ponesem za doček, ali zaboravismo kutiju...

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete