Thursday, May 26, 2016

Orahovaca




Prosle godine isprobali smo ovaj recept. Svasta zna ta zaposlena zena. Meni  se jako dopalo sa dodatkom zacina. Obzirom da dolazi sezona,toplo preporucujem da probate.

Sastojci:

  • 33 zelena oraha (ubrana u maju-junu)
  • 800 gr secera
  • 1 l alkohola (rakija po volji, votka, rum)
  • 1 stapic cimeta
  • 3 karanfilica


Priprema;

Operite orahe i koristeci rukavice isecite na cetvrtine. Stavite u veliku teglu, pospite secerom i dobro zatvorite. Ostavite nedelju dana na suncanom mestu da stoji. Povremeno protresite. Posle nedelju dana dodajte alkohol i zacine. Dobro zatvorite  sklonite sa sunca, neka stoji dva meseca. Procedite  ulijte u flase, mozete doliti malo alkohola da doterate ukus. Posle deset dana sluzite.



7 comments:

  1. :-*
    Hvala na probanju i drago mi je da ti se dopalo. Ali što ti je čašica.... božanstvena!

    ReplyDelete
  2. Miro,ovo cu obavezno probati,ako nadjem koji orah da je ostao posle ovih slana i hladnoca.Prolece jako nezgodno kod nas.Pozdrav.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ovde Viki, sve je slabo rodilo.Pozdrav za sve tamo!

      Delete
  3. Ubedljivo najbolja orahovaca koju sam probala.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete