Saturday, October 29, 2016

Grašak iz rerne



 Sastojci:

2 male glavice crnog luka ili 1 mali praziluk
150 gr pancete ili slične mesnate slanine
1 velika šargarepa
500 gr graška
3 jaja
1-1,5 dl mleka
par kašika maslinovog ulja
mirođija

Priprema:

Prodinstati luk na malo maslinovog ulja, dodati pancetu i šargarepu seckanu na sitne kockice. Dinstati uz dodavanje sasvim malo vode.Dodati grašak i nastaviti dinstanje uz dodavanje male količine vode. Posoliti.  Kada grašak omekša prepučiti u vatrostalnu posudu. Umutiti jaja i mleko, dodati mirođiju po ukusu i preliti preko graška, pa protresti posudu da jaja dođu do dna.
Zapeći dok ne porumeni na 200 C.






1 comment:

  1. Nikad nisam spremala grasak na ovaj nacin. Svidja mi se, probacu ga brzo..

    ReplyDelete