Friday, November 16, 2018

Cepano prase-pulled pork


Ukratko, mnogo jednostavan i mnogo dobar recept. Gosti će biti oduševljeni. Kao i deca,čak i ona koja, kao moja, skoro da uopšte ne jedu meso. A posao nikakav. Ništa lakše. Od mnogih recepata ja sam se držala ovog.




Sastojci:

oko 2,5 kg svinjske plećke bez kosti
oko 3,5 dl piva
4 kašike aceto balsamico
3 kašike smeđeg šećera
2-3 kašičice soli
začini po ukusu...biber, origano, komorač, ili neka mešavina za pečenje, kod nas ovaj put Roasting Rub-Spareribs (Spice up shop)
beli luk-par čenova
3 glavice crnog luka
krompir po želji

Priprema:

Meso oprerite, osušite papirnim ubrusom, dobro nasolite i natrljajte začinima. Smestite da odstoji par sati, može i preko noći. Stavite na dno pekača luk seckan na četvrtine, pospite seckanim belim lukom, nalijte pivom, dodajte aceto balsamico i poklopite. Stavite pekač u rernu, podesite na 150 C i zaboravite sledeća 3 sata. Zatim otklopite, pažljivo obrnite i pecite još oko 1 sat uz povremeno prelivanje. Poslednji sat ubacite ako želite kriške krompira, pojačajte vatru na 180- 200C, i pecite samo odozdo uz povremeno prelivanje.
Dobićete meso koje se bukvalno raspada na vlakna, toliko je mekano i sočno.








No comments:

Post a Comment