Saturday, November 17, 2018

Salata sa patlidžanom, paprikama i paradajzom ( Turska salata)




 Sa komadom sira i dobrim hlebom, ceo obrok.


Sastojci:

1 veliki patlidžan
6 pečenih crvenih paprika šilja
oko 500 gr paradajza
par čenova belog luka,po ukusu
so, malo bibera
svež peršun
malo maslinovog ulja

Priprema:

Patlidžan oguliti, iseći na kolutove debljine pola do 1 cm, malo posoliti, ostaviti da odstoji 15-ak minuta pa prebrisati papirnim ubrusom, a zatim propržiti sa obe strane na malo maslinovog ulja i odložiti na tanjir sa strane. Iseckati svaki na delove veličine zalogaja.
Pečene paprike iseći na rezance. Spustiti na ulje u kome je bio patlidžan i takođe malo propržiti.
Paradajz na vrhu zaseći unakrst, spustiti na minut u posudu sa proključalom vodom, pa izvaditi i oguliti kožicu a zatim iseckati na komadiće. Zatim i  njega spustiti u tiganj nakon što su izvađene paprike. Dodati beli luk i peršun, te dinstati. Kada se pretvori u sos, gotovo je.
U posudi  pomešajte komade patlidžana i paprike i prelijte sosom od paradajza a zatim promešajte i dobro ohladite.



No comments:

Post a Comment