Saturday, May 11, 2019

Preliv za ribu od svežeg začinskog bilja i skuše na roštiljuSkuša je jedna od najukusnijih riba, bar što se mene tiče. Uz to jako zdrava, pristupačna i ne tako skupa. Najviše je volim pečenu na roštilju, sa dobrim prelivom. I uz dobro vino, naravno. Ovako smo se gostili za Uskrs.

Sveže skuše oprati i osušiti, premazati maslinovim uljem, obilno posoliti i posuti ruzmarinom. Neka odstoje pokrivene u frižideru par sati, ili preko noći. Posle ih što se tiče pečenja na roštilju prepustite mužu ili nekoj za to kvalifikovanoj osobi, ukoliko to sami niste. Idealno je ako imate rešetku za pečenje ribe, tako okretanje neće biti problem  i riba se neće raspadati.

Sastojci za sos ( jednostavan i  neizostavan )

Mere su okvirne, dozirajte po ukusu i zavisno od broja porcija

devičansko maslinovo ulje
svež bosiljak-šaka
svež peršun-veza
možete staviti i svež ruzmarin, skuša ga voli ( ja ovaj put nisam zbog dece)
sok jednog limuna
par čenova belog luka
so po ukusu

Sve sastojke iseckati i pomešati.  Obilno preliti pečenu ribu .


2 comments:

  1. Dopadaju mi se fotografije na tvom blogu , jednako kao i recepti. Pravim veoma sličan preliv , ali ipak se tu uvek može nešto novo naučiti i videti. Moj blog je na adresi http://traganjezaizgubljenimvremenom.blogspot.com/ako me želiš zapratiti i reći svoje mišljenje. Pišem o svemu što me interesuje, tu su moja razmišljanja, svakodnevica, knjige koje čitam i koješta još....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vam, volim knjige i dobru hranu- kao i Vi, biće tu ponešto za mene, već vidim..

      Delete