Sunday, July 14, 2019

Čoko plazma torta




Jedna kremasta divotica za jubilarni 10-ti rođendan.
Eh, kako vreme leti...još malo detinjstva, i eto, devojaštvo će nam zakucati na vrata.Znam da će se uskoro promeniti i  način proslave rođendana, ali mama će uvek praviti torte. Neke posebne za taj dan. To se nikada neće promeniti.


Sastojci:

Za  kore(potrebno je ispeći 2 ovakve)

4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike mlevenih orah
1 kašike brašna
0,5 kesice praška za pecivo
6 dl čokoladnog mleka ili spremljenog neskvika

Za fil

500 gr šlaga
8 dl kisele pavlake
250 gr šećera u prahu
300 gr mlevene plazme

Priprema:

Ulupati 4 belanca u čvrst sneg, postepeno dodavati 4 kašike šećera i mutiti dok se ne otopi.Zatim dodati 4 žumanca jedno po jedno neprekidno muteći mikserom. Umešati pažljivi varjačom 3 kašike oraha, i kašiku brašna pomešanu sa pola kesice praška za pecivo. Uliti u pleh obložen papirom za pečenje koji ste blago premazali maslacem i peči na 200 C dok ne požuti. Ispeći dve ovakve kore. Jednu odmah staviti u tanjir za serviranje i preliti sa oko 3 dl čokoladnog mleka.
Napraviti fil, tako što šlag umutite po uputstvu sa kesice, sa mlekom ili kiselom vodom, od volje vam. Od ulupanog šlaga odvojiti 6 punih kašika, pomešati ih sa kiselom pavlakom, plazmom i šećerom u prahu i sve dobro sjediniti.
Koru remazati polovinom fila, dodati polovinu šlaga, odozgo druga kora, preliti i nju sa oko 3 dl čokoladnog mleka, pa ponoviti mazanje fila i odozgo šlag.
Ukrasiti po želji.








3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete