Странице
▼
Wednesday, October 29, 2014
Tuesday, October 28, 2014
Saturday, October 25, 2014
Sunday, October 19, 2014
Sunday, October 12, 2014
Zapečena boranija na mamin način
- 600 gr šarene boranije
- 300 gr junećeg mesa, pauflek, ribić, neko koje se fino raskuva
- 3 veće šargarepe
- 1 manji praziluk
- par čenova belog luka
- 1 veliki paradajez
- so,biber
Priprema:
Boraniju očistite i isecite na polovine ili trećine.
Na malo ulja propržite praziluk sitnije iseckan, pa dodajte
meso sečeno na sitne kockice,i šargarepu sečenu na tanje krugove. Dinstajte
petnaestak minuta,dodajte i malo vode.
Pred kraj posolite i pobiberite,dodajte sitno seckan
beli luk.
Umešajte boraniju. Dobro izmešajte. Prebacite u vatrostalnu posudu u kojoj će se
peći. Nalijte vodom da ogrezne. Odozgo stavite paradajez sečen na kolutove,
posolite još malo. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 C dok tečnost ne
usahne.
Saturday, October 11, 2014
Druga subota u oktobru
Hvala lepom vremenu za malo podsećanje na još jednu
oazu u blizini velegrada. Kada smo poslednji put bili na Avali, nije bilo
tornja. Više nećemo praviti tako nedopustivo duge pauze. Ovo mesto to ni malo ne zaslužuje
U podnožju je jedan potpuno fantastičan restoran. Kada
se našetate na svežem vazduhu, i upijete dovoljnu količinu lepote, svratite ovde na klopu, kaficu i igranjac. U njemu će
vaša deca uživati baš koliko i vi: " 1000 ruža".
Evo kako je nama
bilo.
Monday, October 6, 2014
Jedna subota u oktobru
Počelo je tako sto je moja
starija devojka , inspirisana omiljenim crtaćima, izrazila želju da jaše konja. A ja čvrsto odlučila da je zadatak svakom vikendu (ma koliko bio stisnut
između dve zahuktale radne nedelje), od sada pa ubuduće, da bude oaza
porodičnog uživanja. Ostrvce za posvećivanje suštinski vrednom, trenutcima
druženja koji se utkaju u temelje
sećanja,i hrane korenje sreće.
"Trebalo bi da zastanemo
kada primetimo da smo toliko užurbani da više ništa oko sebe nismo u
stanju istinski da
doživimo."-Verica Sekulić u knjižici "Budite dobar roditelj svom
detetu i sebi"