Странице

Saturday, May 18, 2019

Rustična pogača




Recept sam dobila od jedne drage Dijane, mame borca. Poslužila je ovo kod Hane na rodjendanu, i mnogo mi se dopalo, ona nije savijala ivice, već je testo razvukla u plehu od rerne i sekla male kvadratne parčiće. Sećam se da je bili i izdašno i ukusno. A jednostavno. Posle sam na blogu „ Astal-kuhinja ravnice“, takođe videla recept, samo je pogača napravljena kao na mojim slikama. Pravila sam više puta  obe verzije. Ponekad dodam u pavlaku beli luk ( seckan, svež ili u prahu),  ponekad listiće bosiljka ( kao sad).

Friday, May 17, 2019

Gost na blogu i preporuka za čitanje



Hej,ja sam trenutno gost na ovom blogu.Zovem se Sofija imam 10 godina.Malo ću da Vam pričam o nekim knjigama koje volim da čitam.I mirišem. Da li i Vi volite da mirišete nove knjige?

Počnimo od one koju sam prvu pročitala celu. U pitanju je ‘’Amelija Zubić i varvarski bal’’. Ovu knjigu je napisala Laura Elen Anderson.

Dakle radi se o jednoj potpuno normalnoj maloj vampirici Ameliji.Ona voli da se igra goblinske šugice I ide u ‘’Katakombastičnu akademiju’’.Njeni najbolji prijatelji su Flora I Kosac.Flora je jedna jako retka vrsta jetija,nikako čudovište.A Kosac radi sa svojim tatom na groblju,on je još početnik pa zakopava samo  mrtve žabe.Ona ima I bundevu ljubimicu Ludaju,ona je vrlo umiljata bundeva.Ali kada razmaženi princ Nokturinije odluči da ukrade i zarobi Ludaju,Amelija mora da smisli jedan smeo plan da je spase.
Da li je to sve? E pa nije.Amelija će u svojoj misiji otkriti nekoliko zanimljivih tajni o princu Tandžinu i njegovoj porodici.a koje su to tajne,otkrite sami...Samo da napomenem da sam tekst pisala potpuno sama!



Saturday, May 11, 2019

Preliv za ribu od svežeg začinskog bilja i skuše na roštilju



Skuša je jedna od najukusnijih riba, bar što se mene tiče. Uz to jako zdrava, pristupačna i ne tako skupa. Najviše je volim pečenu na roštilju, sa dobrim prelivom. I uz dobro vino, naravno. Ovako smo se gostili za Uskrs.

Salata od praziluka u paradajz soku



Ovu salatu je ponekad pravila mama, nisam je jela godinama. Ne znam šta me je podsetilo na nju, možda  sav onaj zeleniš prolećne pijace. Odlična je uz dobar hleb i stariji beli sir. Uz roštilj i pečenje. Jede se kašikom. Niko neće zameriti i ako umačete onaj dobar hleb.