Странице

Saturday, November 20, 2021

Čoko-maskarpone krem

 


Čoko deo:

200 ml pavlake za kuvanje

150 gr čokolade

150 gr mlevenog Plazma keksa

50 gr seckanih pečenih lešnika ili badema

Maskarpone deo:

250 gr maskarpone sira

50 gr kisele pavlake

30 gr sitno seckane mlečne čokolade

2 vanilin šećera

čokoladne mrvice

Priprema:

Pavlaku za kuvanje zagrejati,dodati seckanu čokoladu i mešati dok se ne istopi uz povremeno vraćanje na ringlu.Dodati mleveni keks, sitno seckane lešnike,dobro izmešati i ohladiti.

U posebnoj posudi dobro izmešati maskarpone, kiselu pavlaku, vanilin šećer,seckanu čokoladu.

U odgovarajuće čaše naizmenično ređati čokoladnu i maskarpone smesu i ukrasiti čokoladnim mrvicama.Ohladiti.