Странице

Friday, March 20, 2015

Scones od bundeve




Mnogo sam se umorila od jurnjave da sve stignem, uprkos svemu. Malo sam se umorila od zime i zatvorenog prostora. Puno sam se ućutala, tako je to kada ste umorni. Uživam u tišini.
U zadnje vreme izbegavam slatko. Ozbiljno shvatam opomene. I malo sam se ulenjila u kuhinji.
Stiže još jedno proleće. 
Možda imate neke zaostale zalihe  bundeve.... i domaćeg džema. Predlog za vikend doručak. I bojom će vam doneti radost.


Sastojci:

  • 250 gr kuvane bundeve
  • 5 dl oštrog brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 25 gr maslaca
  • 3 kašike mleka
  • 1 jaje


Priprema:
Bundevu dobro ocediti od viška vode i izmiksati u pire. Dodati jaje, otopljeni maslac, mleko, brašno i prašak za pecivo.
Na pleh staviti papir za pečenje, kašikom vaditi scones i peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C. Dovoljno je 15-20 minuta.




2 comments: