Странице

Saturday, August 8, 2015

Čokoladni kolač bez brašna i dodatog šećera




Zdrava poslastica ( bar za moje shvatanje zdravog). I brza. Uz kuglu sladoleda. Neko bobičasto voće. Ili voćni preliv. Hm, deca nisu bila oduševljena. Mali su još uvek...

Sastojci:

  • 180 gr crne čokolade ( što kvalitetnije, sa što većim procentom kakaoa)
  • 7 jaja
  • 140 gr maslaca


Priprema:
Čokoladu istopite na pari. pred kraj dodajte maslac i mešajte dok se ne istopi.
Odvojite belanca i žumanca. Umutite belanca u šam. zatim umutite žumanca i postepeno dodajte u ohlađenu smesu od čokolade i maslaca.Na kraju lagano varjačom umešajte belanca dok se ne dobije ujednačena smesa.
U kalup za tortu ili pogodnu posudu prečnika oko 24 cm stavite papir za pečenje, premažite maslacem i ulijte čokoladnu smesu. Taj kalup stavite u neki veći u koji ćete uliti do pola vodu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 130 C oko pola sata. Probajte čačkalicom.




Recept sam pronašla u časopisu "Bakini slatkiši", poslala ga je Radoslava Ilić iz Bele Palanke.





No comments:

Post a Comment