Ukratko, mnogo jednostavan i mnogo dobar recept. Gosti
će biti oduševljeni. Kao i deca,čak i ona koja, kao moja, skoro da uopšte ne
jedu meso. A posao nikakav. Ništa lakše. Od mnogih recepata ja sam se držala ovog.
Sastojci:
oko 2,5 kg svinjske plećke bez kosti
oko 3,5 dl piva
4 kašike aceto balsamico
3 kašike smeđeg šećera
2-3 kašičice soli
začini po ukusu...biber, origano, komorač, ili neka
mešavina za pečenje, kod nas ovaj put Roasting Rub-Spareribs (Spice up shop)
beli luk-par čenova
3 glavice crnog luka
krompir po želji
Priprema:
Meso oprerite, osušite papirnim ubrusom, dobro nasolite i natrljajte začinima. Smestite da odstoji par sati, može i preko noći. Stavite
na dno pekača luk seckan na četvrtine, pospite seckanim belim lukom, nalijte pivom, dodajte aceto balsamico i
poklopite. Stavite pekač u rernu, podesite na 150 C i zaboravite sledeća 3 sata.
Zatim otklopite, pažljivo obrnite i pecite još oko 1 sat uz povremeno
prelivanje. Poslednji sat ubacite ako želite kriške krompira, pojačajte vatru
na 180- 200C, i pecite samo odozdo uz povremeno prelivanje.
Dobićete meso koje se bukvalno raspada na vlakna,
toliko je mekano i sočno.
No comments:
Post a Comment