Jedna kremasta
divotica za jubilarni 10-ti rođendan.
Eh, kako vreme
leti...još malo detinjstva, i eto, devojaštvo će nam zakucati na vrata.Znam da
će se uskoro promeniti i način proslave
rođendana, ali mama će uvek praviti torte. Neke posebne za taj dan. To se
nikada neće promeniti.
Sastojci:
Za kore(potrebno je ispeći 2 ovakve)
4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike mlevenih
orah
1 kašike brašna
0,5 kesice praška za
pecivo
6 dl čokoladnog mleka
ili spremljenog neskvika
Za fil
500 gr šlaga
8 dl kisele pavlake
250 gr šećera u prahu
300 gr mlevene plazme
Priprema:
Ulupati 4 belanca u
čvrst sneg, postepeno dodavati 4 kašike šećera i mutiti dok se ne otopi.Zatim
dodati 4 žumanca jedno po jedno neprekidno muteći mikserom. Umešati pažljivi
varjačom 3 kašike oraha, i kašiku brašna pomešanu sa pola kesice praška za
pecivo. Uliti u pleh obložen papirom za pečenje koji ste blago premazali
maslacem i peči na 200 C dok ne požuti. Ispeći dve ovakve kore. Jednu odmah
staviti u tanjir za serviranje i preliti sa oko 3 dl čokoladnog mleka.
Napraviti fil, tako
što šlag umutite po uputstvu sa kesice, sa mlekom ili kiselom vodom, od volje
vam. Od ulupanog šlaga odvojiti 6 punih kašika, pomešati ih sa kiselom
pavlakom, plazmom i šećerom u prahu i sve dobro sjediniti.
Koru remazati
polovinom fila, dodati polovinu šlaga, odozgo druga kora, preliti i nju sa oko
3 dl čokoladnog mleka, pa ponoviti mazanje fila i odozgo šlag.
Ukrasiti po želji.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete