Странице

Thursday, May 14, 2020

Enčilade sa slaninom




Jelo se priprema uveče, ujutru ide u rernu, i imate divan doručak bez po muke.


Sastojci:

250 gr sitno i tanko seckane kvalitetne mesnate slanine, propržene ( možete i više, po ukusu)
2 šolje(  od 2,5 dl)  rendanog tvrdog sira, čedar, gazda, neće pokvariti ukus ni mocarela+ ½ šolje za posipanje
1 mali luk ( ako imate šalot ili mladi luk, još bolje)
2 čena belog luka ili kašičica istog u plahu
½ šolje kukuruza šećerca
8 tortilja
6 jaja
1,5 šolje mleka
1 kašičica soli, ½ kašičice bibera

Priprema:

Prprpženu slaninu prohladiti i pomešati sa rendanim sirom,obe vrste luka  i kukuruzom šećercem.  Dobro izmešati, ostaviti 1/3 fila sa strane. Tortilje malo zagrejati da se lakše uvijaju, filovati ih smesom i umotati kao palačinke, te ređati u blago podmazanu vatrostalnu posudu.
Pomešati jaja, mleko, so i biber, dodati preostalu 1/3 fila i preliti tortilje. Prekriti alu-folijom i ostaviti da prenoći u frižideru. Peći na 180 C oko 35 minuta, od toga oko 20 minuta pokriveno alu-folijom, a ostatak nepokriveno. Par minuta pre kraja posuti rendanim sirom i vratiti na kratko uz rernu. Služiti toplo, najbolje sa paradajz sosom ili kečapom.



No comments:

Post a Comment