Jelo se priprema
uveče, ujutru ide u rernu, i imate divan doručak bez po muke.
Sastojci:
250 gr sitno i tanko
seckane kvalitetne mesnate slanine, propržene ( možete i više, po ukusu)
2 šolje( od 2,5 dl) rendanog tvrdog sira, čedar, gazda, neće
pokvariti ukus ni mocarela+ ½ šolje za posipanje
1 mali luk ( ako
imate šalot ili mladi luk, još bolje)
2 čena belog luka ili
kašičica istog u plahu
½ šolje kukuruza
šećerca
8 tortilja
6 jaja
1,5 šolje mleka
1 kašičica soli, ½ kašičice
bibera
Priprema:
Prprpženu slaninu
prohladiti i pomešati sa rendanim sirom,obe vrste luka i kukuruzom šećercem. Dobro izmešati, ostaviti 1/3 fila sa strane. Tortilje
malo zagrejati da se lakše uvijaju, filovati ih smesom i umotati kao palačinke,
te ređati u blago podmazanu vatrostalnu posudu.
Pomešati jaja, mleko,
so i biber, dodati preostalu 1/3 fila i preliti tortilje. Prekriti alu-folijom
i ostaviti da prenoći u frižideru. Peći na 180 C oko 35 minuta, od toga oko 20
minuta pokriveno alu-folijom, a ostatak nepokriveno. Par minuta pre kraja
posuti rendanim sirom i vratiti na kratko uz rernu. Služiti toplo, najbolje sa
paradajz sosom ili kečapom.
No comments:
Post a Comment