Nešto brzo i ukusno!
Sastojci:
500 gr zaleđenog kesten pirea (Frikom)
150 gr mlevenih oraha
30 gr šećera u prahu( ako je kesten pire već zaslašen,
može i bez dodatnog šećera,ako nije-100 gr)
125 gr maslaca
3 supene kašike ruma, ili aroma ruma
malo mlevenog keksa za posipanje podloge
Za preliv:
150 gr čokolade
50 gr maslaca
Po želji odozgo šlag, čokoladne mrvice...
Priprema:
Sjedinite mikserom kesten pire odmrznut na sobnoj
temperaturi, sa omekšalim maslacem takođe na sobnoj temperaturi). Dodajte
mlevene orahe, šečer i rum. Tacnu za služenje pospite sa mlevenim keksom u
tankom sloju pa stavljajući po malo mase kašikom oblikujte rolat. Na pari
otopite čokoladu sa maslacem pa prelijte rolat sa svih strana. Ukrasiti
čokoladnim mrvicama. Ohladiti par sati u frižideru, pa služiti sa šlagom.
IZVOR
Časopis Kuhinjske čarolije-Sanja Grkavac
No comments:
Post a Comment