Странице

Monday, September 23, 2013

Jednostavna krem čorba od bundeve



Sastojci:
  • 300 gr očišćene bundeve ( preporučujem butternut)
  • ukupno 200 gr šargarepe i krompira
  • 1 srednji crveni luk
  • 2 kašike prosa
  • 1 litar pilećeg ili povrćnog bujona( koristila sam kocku Alnatura- organski proizvod bez pojačivača ukusa)
  • so-1 kašičica
  • na vrh noža đumbira u prahu
  • peršun ( bolje svež, ali može i suvi)
  • kisela pavlaka za serviranje
  • 25 gr maslaca+ kašika, dve maslinovog ulja
Postupak:
Na mešavini maslaca i maslinovog ulja, na srednjoj temperaturi, propržite crveni luk, sitno seckan.
Dodajte na kockice izrezanu bundevu, šargarepu i krompir.


Nalijte bujon, dodajte i oprano proso.


Neka se kuva poklopljeno pola sata na laganoj vatri.
Usitnite omekšalo  povrće štapnim mikserom,dodajte so i đumbir.
Neka prokuva još minut, pospite peršunom i ostavite poklopljeno.
Pri serviranju u tanjir dodajte po kašiku kisele pavlake.



Napominjem da Alnatura kocke za povrćni bujon sadrže niz začina- timijan,muskatni oraščić,beli luk, kurkumu,ruzmarin, bosiljak...te da ako šravite sa domaćim bujonom ( što je naravno najbolje) možete po svom ukusu ubaciti još poneki omiljeni začin.
Ova jednostavna a preukusna čorba odlično prolazi kod dece.



9 comments:

  1. Haha, slatkiš <3
    Spremiću ovu čorbicu sigurno jer mi mama neprekidno zvoca da nikada ne jedem čorbe i da to nije zdravo, a ovu od bundeve nisam nikad ni probala kako treba.

    ReplyDelete
  2. Jesen, sezona bundeva I divnih corbi...Mamine su najbolje ;-)

    ReplyDelete
  3. Obozavam corbice od bundeve! A ovu secerlemu cu pokazati svom sinu da vidi kako se jede corba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno mora i ona da dobije kašiku,pa malo hrane završi svuda po kuhinji....ne mora i on baš tako...

      Delete
  4. Pa ovo dete je da ga pojedes !! Moja cerka je sada u fazi zdrave ishrane i stalno smo u potrazi za novim corbicama i raznoraznim kombinacijama...Ja koristim onu bundevu koja je jako velika i spolja joj se bas vide onako kriske...a meso je jake narandzaste boje...pojma nemam kako se zove...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam često u iskušenju da je smažem, ne znam dal početi od prstića, nosića ili butkice...I mi tragamo za raznim finim čorbama, tako da ću svašta da kačim ovde. Znam na koju bundevu misliš, ne znam ni ja ime..

      Delete
  5. Pravila sam sličnu čorbicu od bundeve, zaista je ukusna, Danica je preslatka

    ReplyDelete
  6. Ovo za Alnatura kocku je korisna informacija, moraću da je potražim.

    ReplyDelete
  7. Ukusna corbica jako, probali, kuma spremala... Ali mi je kumica jos sladja od corbice )))....Cmok

    ReplyDelete