Странице

Friday, September 13, 2013

Mafini sa marcipanom i grožđem



Ovaj recept je moja ulaznica za blogersku igricu „Ajme, kolikonas je!“, pošto nam je Jovanka Baštovanka za septembar zadala jednu pravu septembarsku temu....GROŽĐE...

Sastojci:
  • 125 gr maslaca
  • 250 gr brašna, mekog
  • 1 prašak za pecivo
  • 75 gr   šećera od šećerne trske ( žuti)
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 150 ml mleka
  • 100 gr marcipana
  • 250 gr grožđa
  • šećer u prahu za posip
Priprema:

Rernu uključite na 200 C.
Maslac rastopite i ostavite da se prohladi.
U činiju sa poklopcem ( mora sjajno da dihtuje) stavite brašno,prašak za pecivo,šećer i vanilin šećer.Dodajte jaja,maslac koji ste istopili,i mleko. Činiju dobro zatvorite i mućkajte snažno na sve strane30-ak sekundi.
Otvorite i skinite sadržaj sa strana, te malo promešajte da se sve sjedini.
Narendajte marcipan na krupno rende i dodajte,pa opet izmešajte.
Sipajte u modle za mafine. Najbolje u silikonske, ako su obični, podmažite ih i pospite brašnom.
Grožđe oprati, prosušiti  papirnim ubrusom i bezopasnom iglom ili kako vam je već zgodno povaditi koščice.
U svaki mafin utisnuti 3-6 zrna grožđa, zavisi od veličine grozda.
Staviti u zagrejanu rernu, peći oko 25 minuta. Kad se prohladi izvaditi iz modli i posuti prah šećerom.

IZVOR: “Dr.Oetker-500 novih recepata za peciva”



6 comments:

  1. Izgleda da samo u tim silikonskim kalupima se dobije taj donji lijepi dio muffin-a, zar ne? Radio sam ih dosada u klasičnim kalupima i u košaricama no to nikada nije bilo to, dok sa silikonskima nisam još. Super izgledaju. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni su silikonski kalupi bez konkurencije, od kad sam prvi put nešto u njima napravila, ove sam druge izbacila iz upotrebe...

      Delete
  2. Čim je sa marcipanom - biće isprobano! :) Obožavam ga! Dodatno mi je zanimljivo što su sa svežim grožđem, nisam ga nikada stavljala u kolače. Jako lepo izgledaju!

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Testo je jako fino, sledeci put cu dodati malo soka od limuna, mislim da bi sa malo kiselkastog ukusa bili stvarno savrseni...

      Delete