Странице

Tuesday, September 10, 2013

Pohovane bukovače




Ovo i nije recept , već više ideja za ručak.  Jako je ukusno, ko ne zna šta jede, obično pomisli da se radi o teletini ili piletini.

Dakle:
Pečurke bukovače u količini koja vam je potrebna    
(malo im skratite drškice da budu što ravnije, operite, prosušite papirnim ubrusom)
Posolite. Uvaljate u brašno. Pa u jaja. Pa u prezle pomešane sa susamom. Ispržite na vrelom ulju.
Odlično idu uz kupus salatu.





5 comments:

  1. Voljela bih zagristi...volim sve gljive!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha, ha, samo izvoli. Ja se usudjujem da jedem samo one koje je nemoguce zameniti sa otrovnim...

      Delete
  2. I ja ih koristim u ishrani,u nekom gulasu, rizotu... ali nisam probala pohovane.

    ReplyDelete
  3. Jela sam kod Goce slicno pre par godina...zaista je ukusno, odusevila sam se... Nemama naviku da spremam pecurke, retko i sampinjone, mislim da cu sada definitivno probati ovako :)...

    ReplyDelete
  4. Probaj, sasvim je dobro, ponekad, kad vise ne znas sta ces....a i zacas je gotovo...

    ReplyDelete