Странице

Friday, September 6, 2013

Potaž od cukini tikvica sa krem sirom



Sastojci: 
                                                                                  
2 kašike maslinovog ulja
3-4 čena belog luka
Oko 700 gr cukini tikvica
1 kašika koncentrata paradajeza
1 l pilećeg bujona
150 gr krem sira ( ja sam koristila ABC)
oko 2 kašike svežeg vlasca (ili peršuna) i još malo za serviranje
so, biber

Priprema:
U šerpu stavite maslinovo ulje i sitno seckani beli luk i na tihoj vatri zagrevajte dok luk ne zamiriše. Dodajte cukini seckan na kolutove i koncentrat paradajeza i propržite uz mešanje još koji minut.
Dodajte pileći bujon, neka provri pa smanjite vatru i poklopljeno kuvajte još oko 15 minuta, dok cukini ne  omekša.
Sklonite sa vatre,  i štapnim mikserom izmiksajte  do glatke konzistencije. Dodajte krem sir i opet izmiksajte da se potpuno sjedini.
Vratite na vatru, dodajte so i biber po ukusu,kao i vlasac i pustite da dođe skoro do ključanja.
Sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno do serviranja.




2 comments: