Странице

Saturday, January 25, 2014

Potaž od graška




Ovaj predivan potaž gotov je za dvadesetak minuta. Recept je iz knjige Donne Hay " Fast, fresh and simple" i  odlično se slaže uz  sneg koji je danas pao u Beogradu, pa evo...nek vam se nađe...


Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 šalot luk ( ili može i crni, i praziluk...koji imate)
  • 200 gr smrznutog graška
  • 1 veći krompir
  • 1,1 l povrtnog ili pilećeg bujona ( ako nije domaći, preporučujem ponovo kocke "Alnatura")
  • šaka sveže nane ( ja nisam imala, stavila sam kašičicu suve)
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica soli
  • nekoliko šnita pancete, tanko sečene
  • crveni biber za serviranje


Priprema:
Na maslinovom ulju, na srednjoj temperaruri propržite sitno seckani šalot. Dodajte bujon,grašak i rendani krompir i kuvajte 15-20 minuta. Sklonite sa ringle i dobro izmiksajte štapnim mikserom (može i u blenderu). Dodajte pavlaku za kuvanje,nanu so. Vratite na ringlu samo da baci ključ.

Na tiganju,bez ulja izgrilujte tanke šnite pancete, da bude reš, krckavo. Iseckajte na komadice  i prilikom srviranja stavite u potaž. Pospite sveže mlevenim crvenim biberom.





9 comments:

  1. Sjajna corba... Skroz mi se svidja, posebno zbog slaninice :)

    ReplyDelete
  2. Preukusan potaž... Volim puno...
    Mirjana, kakva ke knjiga inače? Da li probala više recepata iz nje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miki, ovo je prvi koji sam probala. Inace mi se dopada knjiga, ima puno zanimljivih recepata i svi su jednostavni. Svakako cu sve sto probam, a dopadne mi se postaviti ovde.

      Delete
    2. Jako volim Donnu. Sviđa i se njena jednostavnost i na 24h Kitchen ona mi je omiljena. Uuuf ona njena kuća pored mora i enterijer! Ah!

      Delete
    3. Meni se sve vise dopada...A kuca je san snova...Jediino me pomalo deprimira sto je sve taaako cisto...mislim, sporet kao iz prodavnice, da ne verujes da se u toj rerni ikad nesto peklo...mislimmmm stvaaarnooo...kakoo...

      Delete
  3. Mnogo volim takva jela. Super ideja za mentu. Čuvam recept!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, nana se neverovatno uklapa, daje svežinu.

      Delete
  4. Divna corbica, a tek slike, wow :)

    ReplyDelete