Странице

Monday, May 26, 2014

Štanglice sa kačkavaljem



Još samo dobra knjiga fali...

Sastojci:

  • 350 gr mekog brašna
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • 3 žumanca
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 150 gr maslaca
  • 1 kašičica soli
  • 1 suvi kvasac
  • 0,5 dl mleka
  • 1/2 kašičice šećera

Za posipanje:

  • 1 penasto ulupano belance
  • 100 gr rendanog kačkavalja


Priprema:
Maslac ostavite na sobnoj temperaturi da omekša. Smlačite mleko,dodajte šećer,malo brašna i kvasac i ostavite da malo nadođe.
U činiju za mešenje stavite brašno, so, rendani kačkavalj ( 100 gr), žumanca, pavlaku, omekšali maslac i kvasac u mleku.
Umesite glatko testo,prekrijte čistom krpom i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Rernu uključite na 200 C. Radnu ploču pospite sa malo brašna,ako imate silikonsku podlogu- ne mora, pa oklagijom razvaljajte testo u pravougaonik debljine 0,5 cm. zupčastim okruglim nožićem isecite na štapice dimenzija po vašoj želji, približno jednake veličine i ređajte ih u pleh prekriven papirom za pečenje. Ostavite bar  1 cm razmaka između.
Svaki štapić premažite umućenim belancetom i pospite sitno rendanim kačkavaljem pa pecite oko 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

IZVOR: Časopis " Kulinarske čarolije"-Sanja Grkavac





3 comments: