Odlične su i tople i
hladne. Kao ručak, doručak ili večera. U leto...a i kada prođe, dok god ima
paprika...
Sastojci:
- 8 paprika (mogu i babure, i šilje)
- 400 gr sira ( bolje starijeg, može i feta, mada ništa ne fali sa bilo kojim)
- so po potrebi
- 3 pune kašike griza
- 2-3 jaja
- 3 kašike maslinovog ulja
- pola kašičice belog luka u prahu
- kašičica origana
- malo ulja za premazati paprike
Priprema:
Umutiti žumanca sa
izdrobljenim sirom, dodati so,griz ulje i začine.
Posebno umutiti belanca
i lagano umešati u smesu sa sirom i žumancima.
Puniti ovom masom
paprike koje ste prethodno oprali i očistili od peteljke i semenki.
Staviti u pleh
obložen papirom, ako su babure bolje uspravno, zbog curenja, mada nije
obavezno, zbog griza ce se minimalno fila izliti. Premazati četkicom sa sasvim malo
ulja i staviti u rernu zagrejanu na 200 C da se peče. Biće gotove za oko pola
sata.
Napomena: količina
potrebnog fila zavisi od veličine paprika, slobodno prilagodite po svom ukusu.
IZVOR
E juce ujutru sam spremala paprike punjene sirom, ali ne na ovaj nacin, dopada mi se, posebno sto idu u rernu ).... Sad imam recept... Dobra ti ova daskica ))))
ReplyDeleteHa,ha...morska....
ReplyDeleteDobro izgleda, mada prvi puta čujem za punjenje sa grizom.
ReplyDeleteŠto se griza tice, nije ga mnogo, i ne dominira ukusom...meni se baš dopada ovako...ne pravim ih više drugačije
ReplyDeletePečene paprike sa sirom volim, kao i nepečene, ali nisam znala za ovaj grizni dodatak. Probaću, hvala na ideji :)
ReplyDelete