Странице

Friday, November 28, 2014

Ćušpajz od kelja


Sastojci:
  • pola glavice kelja
  • 3 šargarepe
  • 3 manja krompira
  • 50-100 gr dimljene slanine
  • so ( može se staviti "Alnatura" kocka)
  • pola kašičice kima
  • 2 l vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica aleve paprike, slatke
  • po potrebi , kašika dve gustina
Priprema:
Kelj operite, odstranite tvrde delove i naseckajte na kockice veličine zalogaja. Šargarepu isecite na kolutove, krompir na kockice. Slaninu iseckajte na sitne kockice. Sve stavite u šerpu, nalijte sa vodom, dodajte kim  i promešajte. Kuvajte poklopljeno dok povrće ne omekša, pola sata do 45 minuta.
Pred kraj posolite, ubacite kocku.
U lonče stavite maslinovo ulje, seckani beli luk i alevu papriku pa stavite na ringlu i lagano zagrevajte. Kada zamiriše ulijte u ćušpajz.
Ako vam se čini retko razmutite u malkice hladne vode gustin i uspite u ćušpajz ,pa sve prokuvajte još desetak minuta.


2 comments: