Странице

Wednesday, January 21, 2015

Keks sa susamom





Sastojci:

  • 125 gr susama
  • 200 gr integralnog brašna od spelte
  • 75 ml maslinovog ulja
  • 100 ml vode
  • 50-60 ml javorovog sirupa (ili 2 kašike meda)
  • 1 kašičica praška za pecivo


Priprema:
U činiji pomešajte susam, brašno i prašak za pecivo. Dodajte javorov sirup (ili med),maslinovo ulje i vodu i umešajte dobro varjačom.
Dobićete prilično lepljivu smesu. Ostavite je neko vreme u frižideru.
Vadite testo kašičicom i oblikujte  kuglice veličine manjeg oraha, pa ređajte na pleh obložen papirom. Možete ih odozgo blago pritisnuti čašom, ako volite da su malo tanji.
Pecite na 170 C oko 15-20 minuta, dok blago ne požute.




2 comments: