Prosle godine isprobali smo ovaj recept. Svasta zna ta
zaposlena zena. Meni se jako dopalo sa
dodatkom zacina. Obzirom da dolazi sezona,toplo preporucujem da probate.
Sastojci:
- 33 zelena oraha (ubrana u maju-junu)
- 800 gr secera
- 1 l alkohola (rakija po volji, votka, rum)
- 1 stapic cimeta
- 3 karanfilica
Priprema;
Operite orahe i koristeci rukavice isecite na
cetvrtine. Stavite u veliku teglu, pospite secerom i dobro zatvorite. Ostavite
nedelju dana na suncanom mestu da stoji. Povremeno protresite. Posle nedelju
dana dodajte alkohol i zacine. Dobro zatvorite sklonite sa sunca, neka stoji dva meseca. Procedite
ulijte u flase, mozete doliti malo alkohola
da doterate ukus. Posle deset dana sluzite.
:-*
ReplyDeleteHvala na probanju i drago mi je da ti se dopalo. Ali što ti je čašica.... božanstvena!
Hvala Tanja, odlican recept
DeleteMiro,ovo cu obavezno probati,ako nadjem koji orah da je ostao posle ovih slana i hladnoca.Prolece jako nezgodno kod nas.Pozdrav.......
ReplyDeleteI ovde Viki, sve je slabo rodilo.Pozdrav za sve tamo!
DeleteUbedljivo najbolja orahovaca koju sam probala.
ReplyDeleteImamo još malo, izvolite....
DeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete