Странице

Thursday, May 26, 2016

Orahovaca




Prosle godine isprobali smo ovaj recept. Svasta zna ta zaposlena zena. Meni  se jako dopalo sa dodatkom zacina. Obzirom da dolazi sezona,toplo preporucujem da probate.

Sastojci:

  • 33 zelena oraha (ubrana u maju-junu)
  • 800 gr secera
  • 1 l alkohola (rakija po volji, votka, rum)
  • 1 stapic cimeta
  • 3 karanfilica


Priprema;

Operite orahe i koristeci rukavice isecite na cetvrtine. Stavite u veliku teglu, pospite secerom i dobro zatvorite. Ostavite nedelju dana na suncanom mestu da stoji. Povremeno protresite. Posle nedelju dana dodajte alkohol i zacine. Dobro zatvorite  sklonite sa sunca, neka stoji dva meseca. Procedite  ulijte u flase, mozete doliti malo alkohola da doterate ukus. Posle deset dana sluzite.



7 comments:

  1. :-*
    Hvala na probanju i drago mi je da ti se dopalo. Ali što ti je čašica.... božanstvena!

    ReplyDelete
  2. Miro,ovo cu obavezno probati,ako nadjem koji orah da je ostao posle ovih slana i hladnoca.Prolece jako nezgodno kod nas.Pozdrav.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ovde Viki, sve je slabo rodilo.Pozdrav za sve tamo!

      Delete
  3. Ubedljivo najbolja orahovaca koju sam probala.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete