Ovo je recept moje nane. Mama ih je pravila redovno-za sve naše
proslave i praznike. Valjda zato što su brze, jednostavne i dobre.
Ja sam margarin zamenila
maslacem.Ovaj put sam dodala ponešto iz svoje, sada već pozamašne,kolekcije
začina. Dakle,orijentalna varijanta-apsolutno neodoljiva. Znate ono kada
omirišete, zatvorite oči i odlepršate na letećem ćilimu, uz istočnjačku muziku,u 1001 noć.Ovi začini nisu obavezni,dovoljna je i vanila sa rendanom limunovom koricom. Najvažnije je da ih ne
prepečete.
Sastojci:
250 gr
omekšalog maslaca
200gr šećera od trske
2 manja jajeta
200 gr kokosovog brašna
400 gr mekog brašna
korica narandže
1 puna kašičica kardamoma u prahu
2 supene kašike vodice od narandžinog cveta ( orange blossom water)
malo prah šećera za valjanje
Priprema:
Umutite mikserom maslac sa šećerom, dodajte jaja, pa sve ostale sastojke. Dobro sjedinite,
pravite rukom kuglice, a zatim izmedju dlanova razvaljajte u kiflice.
Pecite u plehu obloženom papirom 10 minuta na 180 C, a zatim
mlake uvaljajte u prah šećer.
Baš dobro podsećanje na starinske kolače. Što duže stoje sve su bolji :)
ReplyDeleteTacno, mogu dugo da stoje i jos dobiju na ukusu.
ReplyDelete