Странице

Wednesday, June 15, 2016

Kiflice od kokosa


Ovo je recept moje nane. Mama ih je pravila redovno-za sve naše proslave i praznike. Valjda zato što su brze, jednostavne i dobre. 
Ja sam margarin zamenila maslacem.Ovaj put sam dodala ponešto iz svoje, sada već pozamašne,kolekcije začina. Dakle,orijentalna varijanta-apsolutno neodoljiva. Znate ono kada omirišete, zatvorite oči i odlepršate na letećem ćilimu, uz istočnjačku muziku,u 1001 noć.Ovi začini nisu obavezni,dovoljna je i vanila sa rendanom limunovom koricom. Najvažnije je da ih ne prepečete.


Sastojci:

250 gr omekšalog maslaca
200gr šećera od trske
2 manja jajeta
200 gr kokosovog brašna
400 gr mekog brašna
korica narandže
1 puna kašičica kardamoma u prahu
2 supene kašike vodice od narandžinog cveta ( orange blossom water)
malo prah šećera za valjanje

Priprema:

Umutite mikserom maslac sa šećerom, dodajte  jaja, pa sve ostale sastojke. Dobro sjedinite, pravite rukom kuglice, a zatim izmedju dlanova razvaljajte u kiflice.

Pecite u plehu obloženom papirom 10 minuta na 180 C, a zatim mlake uvaljajte u prah šećer. 



2 comments:

  1. Baš dobro podsećanje na starinske kolače. Što duže stoje sve su bolji :)

    ReplyDelete
  2. Tacno, mogu dugo da stoje i jos dobiju na ukusu.

    ReplyDelete