Sastojci:
600 gr mlevenog mesa ( dva puta mleveno, mešano
juneće i svinjsko)
120 gr slanine samlevene u blender
500 gr rendanog krompira, na krupno
1 jaje
1 glavica crnog luka
Bešamel
preliv:
500
ml mleka
1
kašičica soli
40
gr maslaca
100
gr rendanog kačkavalja ( pola za preliv, pola za posip, preporučujem mocarelu)
peršun
muskatni
oraščić
2
pune kašike brašna
Priprema:
Sve
sastojke za đulbastije umesite rukama. Krompir ne cedite. Napravite od mase 6
kugli i propržite na ulju da uhvate koricu. Složite u pleh jednu do druge u dva
niza.
U mleko stavite maslac,
so, rendani muskatni orah i peršun. Kad provri, ulivajte polako, uz mešanje,
brašno razmućeno u malo hladne vode, da bude bez grudvica.
U sos dodajte pola
rendanog kačkavalja i prelijte preko đulbastija. Pleh prekrijte alu-folijom.
Pecite na 220 C oko 45 min. Sklonite foliju, prekrijte polovinom kačkavalja i vratite
da se zapeče.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete