Recept je sa sjajnog
bloga “Jekin kapric“.
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
8 kašika šećera
1 vanilin šećer ili
slična aroma
6 kašika tople vode
4 kašike oštrog
brašna
2 pune kašike kakaoa
1 kašičica praška za
pecivo
Za krem:
250 gr mlečne slatke
pavlake
50 gr šećera i prahu
100 gr maskarpone
sira ( ili nekog krem sira neutralnijeg ukusa, po izboru)
Preliv za kore:
6-7 kašika čokoladnog
mleka
Glazura:
100 gr čokolade
1 dl mleka
1 kašika kakaoa
1 kašika šećera u
prahu
50 gr maslaca
Priprema:
Razdvojiti belanca od
žumanaca, pa belanca mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera i vanilin
šećera dok se ne dobije čvrst sneg. Dodati toplu vodu i žumanca uz mućenje.
Ručno umešati prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo, lagano prevrćući masu
bez gnječenja. Masu usuti u pleh od rerne koji pe obložen papirom za pečenje i
podmazan i peći na 180 C oko 10 minuta.
Ne sme se prepeći.
Pečenu koru odmah po
vađenju iz rerne uviti u rolat sa sve papirom i ostaviti da se ohladi. Zatim
poprskati sa 6-7 kašika čokoladnog
mleka.
Umutiti slatku
pavlaku sa šećerom u prahu ,dodati maskarpone sir, dobro izmešati.
Raširiti koru na
streč foliji, nafilovati i opet urolati uz pomoć folije, lagano ispritiskati i valjati
da se fino rasporedi fil i ostaviti u frižider na par sati, najbolje preko
noći.
Sastojke za glazuru
otopiti na pari i ohladiti u frižideru par sati da se stegne.
Premazati rolat
glazurom i ukrasiti.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete