Ovu odličnu tortu isprobali smo za 6. rođendan i nismo
se pokajali. Nije komplikovana, a vrlo je izdašna. Sočnih kora, kremasta.
Sastojci:
Za kore
10 jaja
10 kašika šećera
6 kašika oštrog brašna
4 kašike kakaoa
2 dl ulja
Za fil
7,5 dl mleka
3 kašike šećera
3 pudinga od čokolade
100 gr čokolade
170 gr maslaca
500 gr nutele (ili sličnog krema)
Za dekoraciju
180 gr šlaga
2,5 dl mleka
Rendana čokolada, mrvice
Priprema:
Ulupajte 5 belanaca u čvrst šam, dodajte 5 kašika
šećera i mutite mikserom da se šećer rastopi. Smanjite brzinu pa dodajte 5 žumanaca,
pa sipajte postepeno 1 dl ulja u tankom mlazu. Varjačom umešajte 3 kašike brašna
i 2 kašike kakaoa (prosejati).
Pecite u okruglom plehu za torte prečnika 26, ili
adekvatnom pravougaonom, koji ste obložili papirom za pečenje.
Na isti način napravite i drugu koru. Pre filovanja
presecite po sredini tako da dobijete 4
kore.
Fil
Promešajte prašak za puding sa malo mleka koje ste
odvojili od ukupne količine da se rastvori, pa sipajte u preostalo ključalo
mleko sa šećerom i mešajte dok se ne zgusne kao i svaki puding. Odmah po
sklanjanju ubacite izlomljenu čokoladu da se rastopi uz mešanje. Ovu masu
ohladite sasvim. Dodajte omekšali maslac i nutelu i dobro sjedinite.
Nafilujte sve kore, uključujući i gornju , pa
prekrijte umućenim šlagom i ukrasite.
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete