Saturday, November 17, 2018

Vrlo kremasta čokoladna torta




Ovu odličnu tortu isprobali smo za 6. rođendan i nismo se pokajali. Nije komplikovana, a vrlo je izdašna. Sočnih kora, kremasta.

Sastojci:

Za kore

10 jaja
10 kašika šećera
6 kašika oštrog  brašna
4 kašike kakaoa
2 dl ulja

Za fil

7,5 dl mleka
3 kašike šećera
3 pudinga od čokolade
100 gr čokolade
170 gr maslaca
500 gr nutele (ili sličnog krema)

Za dekoraciju

180 gr šlaga
2,5 dl mleka
Rendana čokolada, mrvice

Priprema:

Ulupajte 5 belanaca u čvrst šam, dodajte 5 kašika šećera i mutite mikserom da se šećer rastopi. Smanjite brzinu pa dodajte 5 žumanaca, pa sipajte postepeno 1 dl ulja u tankom mlazu. Varjačom umešajte 3 kašike brašna i 2 kašike kakaoa (prosejati).
Pecite u okruglom plehu za torte prečnika 26, ili adekvatnom pravougaonom, koji ste obložili papirom za pečenje.
Na isti način napravite i drugu koru. Pre filovanja presecite  po sredini tako da dobijete 4 kore.

Fil
Promešajte prašak za puding sa malo mleka koje ste odvojili od ukupne količine da se rastvori, pa sipajte u preostalo ključalo mleko sa šećerom i mešajte dok se ne zgusne kao i svaki puding. Odmah po sklanjanju ubacite izlomljenu čokoladu da se rastopi uz mešanje. Ovu masu ohladite sasvim. Dodajte omekšali maslac i nutelu i dobro sjedinite.
Nafilujte sve kore, uključujući i gornju , pa prekrijte umućenim šlagom i ukrasite.









2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete