Saturday, July 5, 2014

Zapečene paprike punjene sirom i grizom




Odlične su i tople i hladne. Kao ručak, doručak ili večera. U leto...a i kada prođe, dok god ima paprika...


Sastojci:

  • 8 paprika (mogu i babure, i šilje)
  • 400 gr sira ( bolje starijeg, može i feta, mada ništa ne fali sa bilo kojim)
  • so po potrebi
  • 3 pune kašike griza
  • 2-3 jaja
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • pola kašičice belog luka u prahu
  • kašičica origana
  • malo ulja za premazati paprike


Priprema:

Umutiti žumanca sa izdrobljenim sirom, dodati so,griz ulje i začine.
Posebno umutiti belanca i lagano umešati u smesu sa sirom i žumancima.
Puniti ovom masom paprike koje ste prethodno oprali i očistili od peteljke i semenki.
Staviti u pleh obložen papirom, ako su babure bolje uspravno, zbog curenja, mada nije obavezno, zbog griza ce se minimalno fila izliti. Premazati četkicom sa sasvim malo ulja i staviti u rernu zagrejanu na 200 C da se peče. Biće gotove za oko pola sata.
Napomena: količina potrebnog fila zavisi od veličine paprika, slobodno prilagodite po svom ukusu.

IZVOR







5 comments:

  1. E juce ujutru sam spremala paprike punjene sirom, ali ne na ovaj nacin, dopada mi se, posebno sto idu u rernu ).... Sad imam recept... Dobra ti ova daskica ))))

    ReplyDelete
  2. Dobro izgleda, mada prvi puta čujem za punjenje sa grizom.

    ReplyDelete
  3. Što se griza tice, nije ga mnogo, i ne dominira ukusom...meni se baš dopada ovako...ne pravim ih više drugačije

    ReplyDelete
  4. Pečene paprike sa sirom volim, kao i nepečene, ali nisam znala za ovaj grizni dodatak. Probaću, hvala na ideji :)

    ReplyDelete