Sastojci:
600 gr mekog brašna
50 gr šećera
na vrh noža soli
kocka svežeg kvasca ( ili 1 suvi)
125 gr maslaca
2 žumanca
1 jaje
3 dl mleka
listići badema za posipanje
Fil:
500 gr sira( nemasni i ne mnogo slan krem sir tipa
Ela, maskarpone, rikota ili sličan)
1 jaje
2 vanilin šećera
50 gr suvog grožđa
prah šećer za posipanje
Priprema:
U 1 dl mlakog mleka( ne sme biti vruće) izmrvite
kvasac,dodajte 1 kašiku šećera( odvadite od izmerenih 50 gr) i pospite kašikom
brašna te ostavite da „proradi“. U brašno dodajte so,narastao kvasac, otopljeni
maslac( koji prethodno prohladite do mlakog), preostala 2 dl mleka i jaje i
žumanca.Umesite glatko testo, pokrijte i ostavite na toplom da naraste – oko 45
minuta.
U međuvremenu pripremite fil tako što ćete
pomešati sir, jaje, suvo grožđe i vanilin šećer.
Naraslo testo podelite na dva dela, svaki deo razvaljajte na debljinu oko 1 cm, ili malo
tanje, nafilujte sa polovinom fila ,
preklopite krajeve i urolajte.Stavite u pleh od rerne postavljen papirom,
premažite razmućenim jajetom i pospite listićima badema. Ostavite da nrasta dok se rerna ne zagreje na 180C i pecite oko
pola sata. Po želji pospite prah šećerom.
Dobro mi ovo izgleda... Nego kakvi li cemo mi biti posle ove ovakvih krasotica u izolaciji 🙃
ReplyDelete