Странице

Friday, May 1, 2020

Piletina sa povrćem iz rerne




Ukusan ručak bez mnogo angažovanja.


Sastojci:

Oko 700 gr piletine, karabataci, bataci
600 gr krompira
400 gr šampinjona
2 šargarepe
2 glavice crnog luka, srednje
80 ml ulja
200-250 ml vode
peršun
1,5 kašičice soli, ili po ukusu,biber
malo začina za piletinu

Priprema:

Rernu uključiti da se greje na 200C. U vatrostalnu posudu sa poklopcem(ili mali pekač, glinenu posudu) Staviti crni luk seckan na kriškice, naliti ulje, poredjati piletinu u koju ste prethodno utrljali začin, krompir sečen na kriške i šargarepu na kolutove stavite preko, a na vrh rasporedite šampinjone, ako su mali cele, veće prepolovite. U vodu staviti so, biber, seckani peršun, dobro izmešati da se so rastopi pa preliti preko mesa i povrća. Poklopiti i staviti u rernu, smanjiti temperaturu na 180 C i peći sat i po, dva. Pečeno otklopiti, prevrnuti pažljivo povrće i meso da se natopi sve ostatkom paca.



No comments:

Post a Comment