Ukusan ručak bez mnogo angažovanja.
Sastojci:
Oko 700 gr piletine, karabataci, bataci
600 gr krompira
400 gr šampinjona
2 šargarepe
2 glavice crnog luka, srednje
80 ml ulja
200-250 ml vode
peršun
1,5 kašičice soli, ili po ukusu,biber
malo začina za piletinu
Priprema:
Rernu uključiti da se greje na 200C. U vatrostalnu
posudu sa poklopcem(ili mali pekač, glinenu posudu) Staviti crni luk seckan na
kriškice, naliti ulje, poredjati piletinu u koju ste prethodno utrljali začin,
krompir sečen na kriške i šargarepu na kolutove stavite preko, a na vrh
rasporedite šampinjone, ako su mali cele, veće prepolovite. U vodu staviti so,
biber, seckani peršun, dobro izmešati da se so rastopi pa preliti preko mesa i
povrća. Poklopiti i staviti u rernu, smanjiti temperaturu na 180 C i peći sat i
po, dva. Pečeno otklopiti, prevrnuti pažljivo povrće i meso da se natopi sve
ostatkom paca.
No comments:
Post a Comment