Странице
▼
Saturday, August 31, 2013
Thursday, August 29, 2013
Mafini sa lukom i svežim začinskim biljem
Jedite ih obavezno uz dobar sir,
ili namaz od sira, ili ovakvu neku salaticu…Količinu i vrstu luka, kao i začinskog
bilja, prilagodite svom ukusu. Meni su ovakvi odlični…
Sunday, August 25, 2013
Monday, August 19, 2013
Thursday, August 15, 2013
Taljatele u sosu od dimljenog lososa sa pinjolama
Sastojci:
230 gr taljatela
30 gr pinjola
2 kašike maslinovog
ulja
50 gr šalota ( ja sam
stavila praziluk)
2 čena belog luka
80 ml belog vina
150 ml pavlake za
kuvanje
1 kašika soka od
limuna
rendana kora od 1
limuna
2 kašike ( ili već po
ukusu) sitno seckane sveže mirođije, grančica timijana
100 gr dimljenog
lososa
crni biber, so
Postupak:
Na tiganju, na srednjoj vatri, tostirajte pinjole uz
mešanje, do zlatno braon boje. Ostavite sa strane.
U slanoj vodi
skuvajte taljatele, prema uputstvu sa pakovanja.
Dok se taljatele
kuvaju, spremite sos - u posudi , na
srednjoj temperaturi, na 2 kašike maslinovog ulja kratko propržite seckani praziluk
i losos. Dodajte vino,sok od limuna, polovinu rendane kore limuna,so,povećajte
temperaturu i krčkajte dok ne usahne na pola. Neće dugo trajati. Dodajte
pavlaku za kuvanje i još malo prokrčkajte.
Kada su taljatele
gotove procedite ih i dodajte u posudu sa sosom.Dodajte pinjole i mirođiju.
Svaku porciju ukrasite grančicom timijana i pospite sveže mleven biber.
Ovo su mere za
otprilike tri porcije, sasvim fine.
Monday, August 12, 2013
Saturday, August 10, 2013
Blogeri se igraju
Tajana sa bloga „Slasnoi opasno“, koji pratim sa velikim uživanjem, nominovala me za ovu igricu čiji
je cilj da se malo bolje upoznamo,kroz pitanja i odgovore. Naknadno sam
nominovana za istu igricu još i od strane Suzane sa bloga „Taste of life“ i
Irenalane sa bloga „Kad ja kuvam“...tako da, evo sve odgovore dajem odjednom.
Friday, August 9, 2013
Thursday, August 8, 2013
Kremasta salata sa cukini tikvicom i orasima (Kabak Ezmesi)
Ako izuzmemo poneki
iskorak, za vrelih dana živimo na salatama. Još jedan biser iz knjige „Istanbul“Rebecce Seal. Tako jednostavno, a neodoljivo.
Tuesday, August 6, 2013
Saturday, August 3, 2013
Krekeri sa sirom, ruzmarinom i orasima
Ako uopšte ima nekoga ko do sada nije probao ovaj sjajan Milkicin recept, krajnje je vreme da to uradi. Jedna od najzaraznijih grickalica IKAD.
Friday, August 2, 2013
Besan puda-začinjene indijske palačinke sa brašnom od leblebije
Još od kada sam kod
Maje videla ovo...namerila sam da nešto pravim sa brašnom od leblebije, čim ga
se dokopam. Upornost čuda čini...pa evo, izabrala sam ovo...
Jako zanimljiva
klopa.