Странице
▼
Friday, September 27, 2013
Thursday, September 26, 2013
Pastiera napoletana
Pre izvesnog vremena nabasam na jednu preslatku poslastičarnicu. Nešto ih nema mnogo dobrih u gradu . Bar što se mene tiče. Prava
italijanska. Rade neke ljubazne devojke tamo,deca su bila čašćena keksićima, a
mi smo od svega uzeli po malo. Repertoar nije preveliki,tj. nije preambiciozan.
Onako, baš kako treba, taman. I sve mi se dopalo,a ovaj kolač od žita najviše. Poseban
je.
Monday, September 23, 2013
Sunday, September 22, 2013
Nova zvezda modnog dizajna...
Na sjajnom blogu „Mama,hoćemo nešto da pravimo“ našla sam ideju za ovu zabavu, idealnu za devojčice. Nije na odmet spremiti se, stižu jesenji dani koji nas polako uteruju u kuću. Hvala kreativnoj mami Mariji.
Thursday, September 19, 2013
Tuesday, September 17, 2013
Saturday, September 14, 2013
Zemičke od spelte i bundeve
Ima jedna tezga na
Kaleniću, čovek prodaje samo bundeve, raznih vrsta...hokaido narandžasti,
hokaido zeleni, anđelika, butternut, pa one preslatke ukrasne...ma
divota...Koliko sebe znam, ja ću je često posećivati. Mnogo volim bundeve.
I ranu jesen volim, smiraj koji donosi, mirise i boje.
Friday, September 13, 2013
Mafini sa marcipanom i grožđem
Ovaj recept je moja ulaznica za blogersku igricu „Ajme, kolikonas je!“, pošto nam je Jovanka Baštovanka za septembar zadala jednu pravu
septembarsku temu....GROŽĐE...
Tuesday, September 10, 2013
Friday, September 6, 2013
Potaž od cukini tikvica sa krem sirom
Sastojci:
2 kašike maslinovog
ulja
3-4 čena belog luka
Oko 700 gr cukini
tikvica
1 kašika koncentrata
paradajeza
1 l pilećeg bujona
150 gr krem sira ( ja
sam koristila ABC)
oko 2 kašike svežeg
vlasca (ili peršuna) i još malo za serviranje
so, biber
Priprema:
U šerpu stavite
maslinovo ulje i sitno seckani beli luk i na tihoj vatri zagrevajte dok luk ne
zamiriše. Dodajte cukini seckan na kolutove i koncentrat paradajeza i propržite
uz mešanje još koji minut.
Dodajte pileći bujon,
neka provri pa smanjite vatru i poklopljeno kuvajte još oko 15 minuta, dok
cukini ne omekša.
Sklonite sa vatre, i štapnim mikserom izmiksajte do glatke konzistencije. Dodajte krem sir i
opet izmiksajte da se potpuno sjedini.
Vratite na vatru,
dodajte so i biber po ukusu,kao i vlasac i pustite da dođe skoro do ključanja.
Sklonite sa vatre i
ostavite poklopljeno do serviranja.
Wednesday, September 4, 2013
Potaž od crvenog sočiva i bulgura ( Ezo Gelin Corbasi)
Ovaj ukusni potaž
koji se jako brzo sprema u Turskoj je poznat kao čorba neveste Ezo...lepe mlade
žene koja je živela u nesretnom braku. Čorbu je napravila za svoju svekrvu, u
pokušaju da je odobrovolji, ne bi li je ova zavolela...tako bar kaže moj izvor...Ne znam kako se svekrvi dopala,ali ja sam vrrrlo zadovoljna...
Monday, September 2, 2013
Mekane kifle sa šargarepom
Zapazim ovaj recept Eve-mil
na Coolinarici, baš mi se činio sjajan...i nisam se razočarala. Kifle su
potpuno fantastične, mekoću zadržavaju i dan posle. I što je najbitnije...deca
su ih oduševljeno prihvatila.