Ne pratim baš sezonu sa receptima, ali bitno da ja ovde
smestim sve što zaslužuje tu čast. Ovaj recept vredi sačuvati , preukusan sok, neverovatne
arome, sasvim bez mane. Takav ne možete kupiti u prodavnici.
Sastojci:
5 kilograma jako zrelih kajsija, mereno bez koštice
500 gr šećera
2 vanilin šećera, ili 2 kašičice vanila paste
3 l vode
Priprema:
Sameljite kajsije u blenderu što bolje,dodajte šećer, dobro izmešajte i ostavite par sati (
ili preko noći) u frižideru.
Dodajte vanilu,
i od kada sok proključa,kuvajte uz
mešanje još 10 minuta. Sok procedite
kroz gustu cediljku.
Prethodno flaše
operite i sterilišite u rerni na 100 C
oko pola sata. Vruć sok sipajte se u vruće flaše. Zatvorite i vratite u rernu
zagrejanu na 90 C, 10 minuta, zatim isključite rernu i ostavite da se flaše
postepeno ohlade unutra.
IZVOR
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
DeleteThis comment has been removed by the author.
Delete