Sastojci:
3 jaja
125 ml ulja
300 gr brašna
150 gr šećera
1 vanilin šećer ili druga
aroma vanile
1 prašak za pecivo
1 dl mleka
Fil za umakanje:
125 gr maslaca
200 ml slatke
pavlake, ne biljne, i ne mutiti
100 gr čokolade za
kuvanje
100 gr šećera
2 dl mleka
Za uvaljati-oko 300
gr kokosovog brašna
Priprema:
Belanca umutiti sa
šećerom, dodati ulje, polovinu brašna sa praškom za pecivo,jedno po jedno
šumance, mleko i ostatak brašna.Razliti u pleh 38x25, obložen papirom za pečenje, i peći na 180 C, dok
ne požuti.
Otopiti puter, slatku
pavlaku, čokoladu i šećer uz mešanje pa dodati mleko i sjediniti.Uliti u manju
posudu da ima dubinu. Prohlađeno testo iseći na kockice i uz pomoć dve viljuške
potapati u fil, a zatim uvaljati u kokos. Čuvati u zatvorenoj kutiji.
No comments:
Post a Comment