Sa komadom sira
i dobrim hlebom, ceo obrok.
Sastojci:
1 veliki patlidžan
6 pečenih crvenih paprika šilja
oko 500 gr paradajza
par čenova belog luka,po ukusu
so, malo bibera
svež peršun
malo maslinovog ulja
Priprema:
Patlidžan oguliti, iseći na kolutove debljine pola do
1 cm, malo posoliti, ostaviti da odstoji 15-ak minuta pa prebrisati papirnim
ubrusom, a zatim propržiti sa obe strane na malo maslinovog ulja i odložiti na
tanjir sa strane. Iseckati svaki na delove veličine zalogaja.
Pečene paprike iseći na rezance. Spustiti na ulje u
kome je bio patlidžan i takođe malo propržiti.
Paradajz na vrhu zaseći unakrst, spustiti na minut u
posudu sa proključalom vodom, pa izvaditi i oguliti kožicu a zatim iseckati na
komadiće. Zatim i njega spustiti u tiganj nakon što su izvađene paprike. Dodati
beli luk i peršun, te dinstati. Kada se pretvori u sos, gotovo je.
U posudi pomešajte
komade patlidžana i paprike i prelijte sosom od paradajza a zatim promešajte i
dobro ohladite.
No comments:
Post a Comment